Ja tak – det kan du sagtens sige….

Men hvad betyder kerneforretning? Hvad er min kerneforretning? og hvad så med de 20 andre kasketter der fulgte med, da jeg valgte at udleve min drøm som selvstændig?

Livet som selvstændig kan være hektisk, men samtidig er det, det allerbedste valg jeg nogensinde har truffet. Endelig er jeg herre i eget hus. Jeg mærker en kæmpe følelse af frihed og fleksibilitet. Nu er det mig, der bestemmer hvornår der skal arbejdes og hvornår jeg vil tage en tidlig fridag, så jeg kan bruge tid på andre ting.

Lige så høj jeg kan være over alle de gode ting, ligeså panikslagen og handlingslammet kan jeg blive når jeg en hektisk dag kigger på min to do liste -INTET er streget over, tværtimod, så kommer der bare flere og flere punkter på.

Så kommer de mange velmenende råd om hvad man kan gøre….

 • Forkuser på kerneforretningen (igen… hvad f. er min kerneforretning???)
 • Lav en strammere planlægning (Hvad hjælper det når jeg ikke har tid til at løse opgaverne)
 • Hav en fast kontordag om ugen (Sjovt nok, bliver den kontordag altid booket med et møde eller 2 – Der var jo tomt i kalenderen)
 • Udlicitering af opgaver (det kræver jo at jeg får tid til at definere opgaven)
 • Indgåelse af partnerskaber (Skal jeg forære noget af min forretning væk, bare fordi jeg ikke kan finde tid til markedsføring)

Der er ingen vej udenom

Uanset hvilken vej du vælger at gå, hvis det skal være en langvarig succes, så er det vigtigt at du giver dig tid.

Definer dit behov og lav en aftale med dig selv om hvordan og hvornår der skal følges op.

JA, du skal investere tid og fokus på din business,

JA, du skal tage aftaler med dig selv ligeså seriøst, som aftaler med dine kunder.

Respekter dig selv og din tid -og brug den rigtigt.

Hvilken løsning virker for mig

Giv dig selv den luksus at frigive en time til din business og planlægning. Sluk for mail og telefon og tag et blik på din to do liste, stil dig selv spørgsmålet:

 • Hvilken opgave er det jeg altid udskyder og først tager mig af når det virkelig brænder på
 • Hvorfor er det du altid udsætter den? – måske mangler du kompetencer, måske er den bare virkelig kedelig?
 • Hvad kunne hjælpe dig til at få løst opgaven løbende uden evige overspringshandlinger?

Tag en beslutning:

 • For fremtiden skal denne opgave varetages af
 • Jeg følger op når…
 • Skriv det i kalenderen

Og hold fast

Måske tænker du at det er meget tid at bruge og der er rigtig mange opgaver, der skal kigges på. Min erfaring er, at ja, det er lidt omstændigt, men til gengæld bruger jeg nu mindre tid på overspringshandlinger, tanker om hvornår jeg skal få tid til de enkelte opgaver og uro i maven om jeg mon har glemt noget.